Bölüm Başkanımızın Deprem Mesajı

Değerli Öğrencilerimiz ve Öğretim Elemanlarımız,

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çevre illeri etkileyen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır; yaralananlara acil şifalar ve kurtarılmayı bekleyenlere güç, kuvvet ve metanet diliyorum.

Bilindiği üzere, Yükseköğretim Kurulu Basın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından 06.02.2023 tarihinde yapılan bir açıklama ile “Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Osmaniye illerindeki yükseköğretim kurumlarımızda ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verilmiştir.” Aynı gün daha sonraki saatlerde yapılan ek bir açıklama ile de “Yurt ve kampüs imkânlarının ihtiyaç hâlinde kullanıma sunulmak üzere Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas, Tunceli illerimizdeki yükseköğretim kurumlarında da bahar yarıyılı eğitim ve öğretim dönemi daha sonra açıklanacak bir tarihe kadar ertelenmiştir.”

Aksi bir resmi bilgilendirme yapılmadığı sürece üniversitemizde dersler planlandığı şekilde yürütülecektir. Kendileri ve yakınları depremden etkilenen öğrencilerimize devam konusu başta olmak üzere her konuda destek ve kolaylık sağlanacaktır. Aynı durumda olan öğretim elemanlarımıza da yardımcı olunacaktır.

Zor bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde hepinizi imkânlarınız doğrultusunda resmi devlet kurumlarımızın depremzedelere yönelik olarak açmış olduğu kampanyalara destek olmaya davet ediyorum. Sınırlı imkânları olan öğrencilerimizin dahi “DEPREM” yazıp 1866'ya SMS yollayarak AFAD aracılığı ile 20 ya da “DEPREM” yazıp 2868'e SMS yollayarak Türk Kızılay aracılığı ile 15₺ bağışta bulunabileceklerini hatırlatmak istiyorum.

Ayrıca üniversitemizin deprem bölgeleri için başlatmış olduğu ayni yardım kampanyasına ait bilgilendirme için https://trabzon.edu.tr/Duyuru/4470/deprem-bolgeleri-icin-trabzon-universitesi-yardim-kampanyasi adresini ziyaret edebilirsiniz.

Son olarak, üniversite senatomuzun depremle ilgili açıklamasına dair linki paylaşıyor, hepinize sağlıklı güzel bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.

Doç. Dr. Servet Çelik

Bölüm Başkanı